A betonfalba való fúrás

Falfúrás

Évek óta szakterületünknek tekinthető a betonvágás, falvágás, panelfalvágás mellett a falfúrás, illetve a betonfúrás, panel falfúrás. Bátran kijelenthetjük, hogy e téren a legjobb szakemberek állnak az ügyfeleink rendelkezésére, olyan mélyre ható szakismerettel és kiváló tapasztalattal rendelkezünk, mely minden igényt kielégít e komoly szakterületen.

Természetesen minden egyes lakossági, vállalati és ipari megbízások esetén gyors, rugalmasan és precíz teljesítményt, végeredményt, és korrekt árképzést, figyelmes kivitelezés garantálunk, melyekhez nagy segítséget jelentenek a profi, korszerű szerszámok és segédeszközök.

Abban az esetben, ha a betonpanel fúrásáról van szó, akkor nincs is jobb a fúrókalapácsnál, nem is alkalmazunk más módszert, gépet, mint a modern állványos koroanfúrógépet. Teljes mértékben tisztában vagyunk vele, hogy a panellakásban történő betonfal fúrása mennyi kellemetlenséggel jár, mennyi nehézség, és szinte már kibírhatatlan procedúra keseríti meg az ott lakók életét, ha csak egy rövid ideig is. Az itt történő fúrás, az erős vasbeton szerkezetbe való fúrás nem mindig eredményes, hisz gyakran nem a legmegfelelőbb eszközöket használják hozzá. Mi e téren a legjobbat garantáljuk, a fent már említett, korszerű, és megbízható gyémánttechnikás fúrógépet.

E téren is nem árt tudni, hogy a kisebb vagy nagyobb, akár több lépcsőben történő kisebb kifúrások esetén a vídiás minőségi fúrószárak alkalmasak csak. Abban az esetben sincs komolyabb probléma, ha a furat pontos helye nincs meghatározva, és ha emiatt, fémkereső használata segítségével, vagy fúrás közben sajnos utólag betonvasat találunk, akkor nyugodtan megpróbálkozhatunk a fúrással egy kicsit arrébb. A furatsorozatnál viszont erre nincs lehetőség, és a sok nehézséggel járó tükörmozaik felszereléséhez szükséges furatok helye tizedmilliméterre meghatározott kell legyen a tökéletes végeredmény érdekében, és így csak a rezgésmentes magfúrógépek jöhetnek szóba

E tekintetben is jó tudni, hogy vannak bizonyos anyagok, mint például a kavics és a vasbeton, amelyeknél el kell dönteni, hogy milyen módszerrel dolgozunk tovább. Sokszor találkozunk azzal a helyzettel, amikor a a fúró valamiért megakad, és csak forog, de nem megy előre egy cseppet sem. Ekkor természetesen meg kell állni, és a furatot ellenőrizve meg kell határoznunk, hogy pontosan melyik anyaggal is van dolgunk.

Ha kavicsról van szó, ha az van a furat mélyén, akkor mindenképp egy helyes pontozóval, vagy kalapáccsal kell összetörni azt, majd aztán gondmentesen folytatódhat tovább az ütvefúrás.

Ha viszont betonvassal találjuk magunkat szembe, akkor mindenképp ki kell cserélni a betonfúró szárát egy speciális HSS fém spirálfúróra, ezután pedig lassú fordulaton kell átfúrnunk a betonvasat. Ez esetben sajnos megesik, hogy a vas elferdíti a furatot, és ez esetben mindenképp arra kell törekednünk, hogy ne táguljon ki a furat torkolata.

E bonyolult procedúra során számos segédeszköz, illetve kalapácsfúró-szár segíti a munkánk, ide sorolható az SDS-Plus Driller, ami egy különleges három élű, keményfém lapkás hegyet, és hármas hornyú, mart fúrószárat kapott. Ez a speciális szár a kavicsot szétmorzsolja, illetve egyetlen művelet alatt akár vasbetonon is el lehet készíteni a furatot.

A másik, ugyancsak profi eszköz a SDS-Max, amely teljes mértékben élesre köszörülve elforgácsolja az acélt, és a betonban kalapálva sem tapasztalható az, hogy életlen lesz, hisz a mart, nemesített fúrószára és speciális, hat élű, háromlapkás jelleg ezt nem engedi.

A harmadik speciális szár az SDS-Plus Pointer, amely egy egyedi újdonság hála a szár kialakításának, illetve a fúróhegy geometriájának. A legkeményebb beton esetén is a hegyen lévő kis csúcs nagyon jó megvezetést biztosít a fúrónak, ezáltal garantált lesz a pontos fúrás, és a tökéletes végeredmény is.