0670/6707837 info@falvagas.com

A beton elemek korszerű bontása

Panelfal bontás

A mai modern világban nem csak az ügyfelek igényeinek a száma, de a fejlett gépek is egyre elterjedtebbek, e téren olyan forradalmi megoldások és egyedi szerszámok születnek, melyek számos téren a lehető legjobb végeredményt, a kimagaslóan precíz és perfekt munkát garantálják. Természetesen cégünk is rendelkezik minden ilyesfajta korszerű géppel és szerszámmal, annak érdekében, hogy klienseink minden egyes alkalommal elégedettek legyenek a profi munkánkkal, és hogy minden egyes egyedi problémára meg tudjuk találni a legkiválóbb választ és kivitelezést, hála a minden térre kiterjedő gépeink segítségével.

Kezdetnek vegyük példának a forradalmi, és a betonbontás egyik legspeciálisabb megoldásának számító betonharapást és betonrepesztést. Ilyenkor tudja meg a munkás és az ügyfél is, hogy micsoda erő rejtőzik a gépekben, és hogy milyen ellenállást tud tanúsítani, micsoda biztos helytállással rendelkezik a beton. E téren a legjobbnak a Brokk 250 típusú elektromos törőgép, amely a komplett épületek, épületrészek, műtárgyak bontását illetően a kimagaslóan jó eredményeket ér el, rövid idő alatt bármilyen szerkezetű betont képes szétmorzsolni.

Nem is meglepő hát, hogy e téren mennyire közkedvelt, hisz a nagyobb, komolyabb és többv időt igénybe vevő munkát gépi törőfejes bontókalapáccsal, illetve roppantásos technológiával végezzük, a kisebb megoldások, vagy nehezen hozzáférhető munkákat illetően pedig a méltán híres HILTI típusú kézi bontókalapácsokat használjunk.

A betonharapással kapcsolatban nem árt tudni, hogy ezt a príma módszer kifejezetten nagyméretű betonelemek darabolására alkalmas technológia, ekkor a betonra felhelyezett gép hidraulikus préselőnyomással átharapja a betont, és rövid időn belül meg is szabadul tőle. E téren nincs mese, hisz gépeink minden egyes vastagságú, illetve keménységű betonnal végezni tudnak, garantálva a gyorsaságot és a biztonságot is.

A betonrepesztésnél azonban más módszerhez folyamodunk, hisz itt az úgynevezett sajtolófurat készítése után a repesztőfejen lévő dugattyúk szétfeszítik a betont, ezután könnyen szállíthatóvá válik. Épp emiatt közkedvelt választás ez, hisz a könnyen és egyszerűen, gyorsan szállítható törmelék nagy mértékben felgyorsítja a munkát. Legyen szó akármilyen bontásról, kisebb vagy nagyobb alakításról, mi mindig szem előtt tartjuk a veszélyforrásokat, és azt, hogy senki se sérüljön meg.

Épp ezért már az munkálatok legelején egy komoly leírás készítünk, ahol meghatározzuk a felhasználandó eszközöket, dúcolatokat, a bontási műveletek sorrendjét, a kibontott anyagok szétválogatását, deponálását. Mindez roppant fontos a tekintetben, hogy a munkálatok során semmilyen komplikáció se lépjen fel, illetve így mindig figyelni tudunk a bontásoknál a balesetveszély teljes elhárítására és kikerülésére is.

Emellett pedig sosem hanyagoljuk el a falbontásánál a kidőlés veszélyt sem, épp ezért, ha szükséges akkor kitámasztjuk a bontandó felületet, a födém bontásánál is a megfelelő alátámasztást biztosítunk, és a bontási munka minden szakaszában ügyelünk az egész szerkezet állékonyságára is. Ilyenkor természetese az sem elhanyagolható, hogy olyan méretű, súlyú vésőgépet használjunk, amelyet lehet még kézben, esetleg fej, illetve váll magasságban üzemeltetni.

A betonvágás, betonfúrás, betonbontás, betonharapás, betontörés területén a legalkalmasabb technológiával dolgozunk, modern és korszerű gépek és segédeszközök könnyítik meg tapasztalt és jártas, teljes szakmai ismerettel rendelkező gárdánkat. Forduljon hát bátran hozzánk, ha minőségi munkát szeretne e területen, és azt szeretné, hogy a végeredmény teljesen tökéletes legyen, hisz mi a megrendelő igényeihez, illetve a bontási feladathoz leginkább alkalmas falbontási eljárást alkalmazzuk minden esetben, a legjobbat, a legszínvonalasabbat és a legperfektebbet biztosítva.