Ajtó falvágása vasbetonban

Betonvéséssel történő vasbeton darabolás

Falvágással elkészült új ajtónyílásunk egy családi ház pincéjében lett kialakítva vasbetonban. Családi házban az évek múlásával gyakran megváltoznak a terek funkciói. Hol bővítünk, hol elbontatunk egy válaszfalat, így kialakítva új célt szolgáló tereket. Ennek általában a legegyszerűbb magyarázata az, hogy megváltozik a helykihasználás és a család létszáma vagy összetétele.
Ebben az esetben a falkivágás vállalkozási profilbővítés miatt történt meg, a ház alapjának megmunkálását, vasbeton vágással végeztük, gyémánttechnika segítségével.

Falvágás vasbetonban

Falvágás szempontjából a szűk, behatárolt terek megnehezítik a betonvágás folyamatát, így felmérés alapján dönti el a szakember, hogy milyen technikával végzi a falkivágást.
Mivel terheletlen résznél történt a vágás, kiváltásra nem volt szükség. Természetesen, mint minden munkánk statikai szakvizsgálat után készült.

Jelen esetben a sines hidraulikus falvágógép jöhetett szóba, mivel a fal vastagsága jelentős volt, 40cm és készíteni kellett egy alsó falvágási síkot (0vágást) a padló szintjében. A falvágási munkák megkezdése előtt, statikai szempontból a jelentős túlvágást kiküszöbölő sarokfuratokat készítettünk betonfúrással.

A falvágógépünk működési elve, hogy előre rögzített sinen mozgó, meghajtott tárcsával, irányított (joystick) vágási mélységgel és irányokkal éri el a teljes átvágott vonalakat. Az így kapott vágás teljesen sík, ép felületű, rezonancia nélküli, rövid kivitelezési idő mellett megvalósítható.

Betonbontás

A kivágott elemek betonbontása meglehetősen nehéz, időigényes hagyományos szerszámokkal, a rezonancia és a beépített betonacélok merevítése miatt. Általában betonvéséssel vagy betonvágással történik a darabolás ilyen jellegű munkáknál. Mivel jelen esetben a vasbeton vasaltsága átlagos volt, így betonvéséssel történt a vasbeton darabolása.

A piacon kapható Hilti AVR vibrációcsökkentett betonbontó gépekkel ezen bontási munkák ideje lerövidül, ezáltal kisebb a környezeti terhelés (zaj), a felhasználó részéről a fizikai terhelés kisebb (50%). Ne feledje, az általunk képviselt hatékony vasbeton vágás, megfelelő szerszámokkal és hozzáértéssel, előbb hoz mosolyt az arcára!

Vágjon bele velünk!